Uusi liiketoimintasuunnitelma (LTS)

Pallo hukassa. Asiakas, jo yli kymmenen vuotta yrittäjänä ollut toimitusjohtaja otti yhteyttä ja pyysi käymään. Siinä kahvitellessamme hän kertoi, että suunta on hukassa mihin yrityksen pitäisi mennä. Näin on kyllä pärjätty mutta miten tulevaisuudessa. Homma oli jo vuosikausia pyörinyt samalla tasolla ja nyt kun mitään ei ole tapahtunut niin tulos on hieman hiipumaan päin. Itsellään hänellä oli ns. leipääntynyt olo työhönsä ja tekemiseensä. Myöskin työntekijöiden puolelta tuli kyselyjä missä mennään ja miten tulevaisuudessa. Omien työpaikkojen kohtalo ja pysyvyys siis kiinnostivat. Yrittäjää kiinnosti myös yrityksen myynti, mutta siinä kunnossa siitä ei saisi parasta mahdollista hintaa. Mitä siis pitäisi tehdä?

Ratkaisuna esitin yrittäjälle, että nyt on aika päivittää Liiketoimintasuunnitelma ja suunnata katse tulevaisuuteen.

Työstimme uuden Liiketoimintasuunnitelman, jossa päätettiin uudet strategiset linjaukset seuraaville viidelle vuodelle. Pääpaino oli ko. yrityksen kannalta keskeisissä aihealueissa. Toimintasuunnitelmat tehtiin markkinoinnin ja myynnin osalle. Lisäksi päivitettiin tuottavuuden, logistiikan, henkilöstön, organisaation ja johtamisen strategiat vastaamaan uusia tavoitteita. Siitä jatkettiin vielä taloudellisiin suunnitelmiin ja päivitettiin investointi- ja tulosbudjetit tuleville vuosille. Analysoituamme tehdyn suunnitelman riskit ja ongelmat pääsimme itse asiaan eli laatimaan toteuttamisohjelman aikatauluineen. Suurimpana muutoksena oli myynnin ja markkinoinnin uusi toimintamalli, jossa hyödynnetään paremmin moderneja työkaluja ja -tapoja.

Nyt Liiketoimintasuunnitelman toteutuksen ollessa menossa jo vuoden verran ollaan hyvässä vauhdissa. Työntekijät ovat innoissaan toteuttaessaan uutta suunnitelmaa ja tuloskunto on kasvamassa. Yrityksen omistaja on saanut uutta virtaa uusien strategisten haasteiden kautta ja tulevaisuudessa siintää edelleen yrityksen myynti mutta paremmalla hinnalla.

Miten ovat teidän suunnitelmat? Ota yhteyttä ja laitetaan asiat kuntoon!