Myynti kasvoi yli 30%

Asiakkaallamme oli ongelmana yrityksen toimintaan nähden liian alhainen ja pikku hiljaa aleneva myynti. Yrityksellä ja myynnin johdolla oli ns. omat eväät syöty eikä enää keinoja katkaista laskevaa kierrettä. Onnekseen yrityksen toimitusjohtaja oli hereillä ja havahtui tilanteeseen ennen kuin kupit olisivat menneet nurin ja oma työpaikka kadonnut alta. Hän otti yhteyden meihin, sovimme tapaamisen ja istuimme alas. Keskusteltuamme ja pureskeltuamme ongelmaa laadimme yritykselle myynnin valmennusohjelman. Räätälöimme ja otimme huomioon myynnin johdon, eri ikäisten juniori- ja seniorimyyjien lähtökohdat ja perustason. Asetimme tavoitteet, niin tiedolliset, taidolliset ja ennen kaikkea euromääräiset ja käärimme hihat.

Työtapoina käytimme sekä henkilökohtaista coachausta että työpajoja hyödyntäen kokemustamme ja tietotaitoamme vastaavista caseista. Aikaa projektiin meni 5 kk.

Tulokset: Alun asennemaailman, johtamisen ja työtapojen muutoksilla päästiin hyvin nopeasti katkaisemaan laskeva trendi ja projektin loppuessa kasvukäyrä oli 33% tasolla ja asiakas oli erittäin tyytyväinen. Työpäivät sujuvat tuottavasti ja tulosta tulee. Projektin aikana yksi vanhemmista myyntipäälliköistä siirtyi ansaitulle eläkkeelle ja hänen asiakkuutensa saatiin hoidettua hallitusti nuoremmille.

Nyt aikaa myynnin valmennuksesta on mennyt reilu vuosi ja yrityksessä on aika siirtyä tuotannon tehostamiseen vastaamaan nykyistä ja tulevaa myynnin kasvua 🙂