Johtamisella tuloksiin!

Liikevaihto kasvoi 38 milj. € > 120 milj. €. Käyttökate -0.8% > 7,5% eli reilusti yli alan keskiarvon! 

Oli loppuvuosi 2004 kun istuimme alas asiakkaamme kanssa ja analysoimme mikä mättää. Sinällään viimeisten vuosien liikevaihdon kasvun kannalta yrityksellä oli mennyt hyvin ja kyseisenä vuonna 2004 oli päästy uuteen ennätykseen, vajaaseen 60 miljoonaan euroon. Mutta tulos oli kääntynyt samalla aikajanalla laskevaan suuntaan ja vuosi 2004 menikin jo pakkaselle. Ongelmana ei ollut se, etteikö töitä olisi ollut vaan se, miten sitä tehdään tulosta tuottavasti. Analysoinnin jälkeen havaittiin, että yhtenä suurena ongelmana tuloksen teossa oli mm. tavoitteellisen ja päämäärätietoisen johtamisen heikko taso. Siispä härkää sarvista ja polkaisimme käyntiin projektin Johtamisella tuloksiin!

Koska yritys halusi kääntää negatiivisen kierteen nopeasti ja omistajat tulosta viivan alle niin työskentelytavaksi valitsimme johdon ja avainhenkilöiden henkilökohtaisten coachauksen. Näin uusia tulosta tuottavia toiminta- ja johtamistapoja voitiin heti soveltaa käytäntöön ja yrityksen jokapäiväisiin haasteisiin ja prosesseihin.

Tammikuussa 2005 aloitettiin ja päästiin tositoimiin ja jopa liikevaihdon laskiessa kääntyi tulos plussalle. Seuraavina vuosina valmennusta laajennettiin koskemaan yhä suurempaa joukkoa työnjohtoa ja toimihenkilöitä unohtamatta kuitenkaan jo aiemmin valmennettua johtoa, jonka kehitystä tuettiin edelleen erilaisten valmennusten kautta. Kasvussa huippuvuosi koettiin 2008, jolloin liikevaihtoa kertyi n. 120 m.€ ja tulosta alan keskiarvoa paremmin. Seuraavana vuonna 2009 taantuma leikkasi liikevaihtoa, mutta mikä parasta tuloksentekokyky säilyi edelleen.

Jos haluat tietää onko se teillä mahdollista niin ota yhteyttä.

Tuottavuutta, tehokkuutta ja tulosta parannettiin siis todella vankasti ja asiakas oli erittäin tyytyväinen valmennukseemme. Ja sen takia yhteistyötä haluttiin jatkaa koko ajan. Investointi maksoi itsensä moninkertaisesti heti alusta alkaen. Pitkäaikaista yhteistyötä jatkui kuusi vuotta aina 2010 saakka, jolloin muutkin huomasivat, että yritys on tuloskunnossa ja se siirtyi yrityskaupalla uuden omistajan ja uuden johdon käsiin.